Island Flag

Den Islandske Ambassaden i Oslo

Norge Flag

Islandske diplomatisk oppdrag i Norge. På denne siden finner du kontaktinformasjon om den Islandske ambassade i Oslo. Ambassaden er ikke det eneste diplomatiske oppdraget i Norge. Fra denne siden kan du navigere deg fram til alle konsulatene i Norge.

Dette nettstedet er ikke den offisielle nettsiden for den Islandske ambassade i Oslo. Dessuten er denne siden ikke tilsluttet med seksjonen for oppholdstillatelse og visa eller noen andre konsulære funksjoner av Islands ambassade.

Islands Ambassade i Norge
Embassy of Iceland in Oslo, Norway - Stortingsgata 30 - 0161 Oslo - Post address: Postboks 4004 AMB - 0244 Oslo - Norway

Telefonnummer:

(+47) 2323-7530

Faksnummer:

E-post:

oslo@mfa.is

Nettsted:

www.iceland.is/iceland-abroad/no/

Ambassadør:

Ingibjorg Davidsdottir

Åpningstider:

Den Islandske ambassaden er en bilateral oppgave i Oslo og promoterer Islandske interesser i Norge

Ambassaden spiller også en viktig rolle innen kulturelle relasjoner og lokal media.

Aktiviteten av alle Islandske ambassader er vanligvis koordinert av Utlandsdirektoratet. Islands ambassade i Oslo er overordnet av Ingibjorg Davidsdottir , Islands Ambassadør til Norge.

Åpningstider

Nb: Åpningstidene for ambassadene kan variere og forandres ved kort varsel.

Bestilling av time

Nå til dags krever mange Islandske ambassader at du bestiller en time før du møter opp.

I det fleste tilfeller kan man bestille en time gjennom nettsiden til ambassaden.

På den offisielle siden til Islands ambassade i Oslo kan man finne informasjon om åpningstider og hvordan man bestiller timer.

Islandske Konsulater i Norge

Trenger du virkelig og oppsøke den Islandske ambassade i Oslo?

Mange Islandske konsulater tilbyr de samme tjenestene som du ville ha hatt tilgang til hos en ambassade. Om ambassaden befinner seg langt vekke er det spesielt verdt å finne ut hvor nærmeste konsulat er og om samme tjenester tilbys. Ganske enkelt klikk på byen du er nærmest på listen som følger for å få kontaktinformasjon til Islands konsulatet nærmest deg: Aalesund, Bergen, Bodø, Haugesund, Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Søk etter hotell i nærheten av Islands ambassade i Oslo

Om du er nødt til å reise langt for å besøke ambassaden, eller blir nødt til å returnere til den Islandske ambassaden kan det være lurt å bestille ett hotell rom eller gjestehus i nærheten.

Reiseforsikring for Norge og Island - Når du søker oppholdstillatelse, krever mange land at du kan bevise at du har gyldig Reiseforsikring.

Sjekk ut nettsiden for den Islandske ambassade i Norge for mer informasjon eller spørsmål om hva som kreves for den aktuelle søknad. Det er og mulig å ta kontakt på telefon (+47) 2323-7530 eller e-post oslo@mfa.is


Konsulære tjenester - Seksjon for konsulære saker av den Islandske ambassade i Oslo tilbyr konsulære tjenester. Seksjon for konsulære saker tilbyr generelt sett tjenester til lokal befolkning som har planer om å besøke Island .

Tjenester tilbys også for Islandske statsborgere som oppholder seg i Norge. Generelt sett består tjenestene av behandling av oppholdstillatelse, søknader for pass, giftemål, legalisering av dokumenter, fødselssattester, Islandske nasjonalitets spørsmål og mer. Kontakt det seksjon for konsulære saker av Islands ambassade direkte på tlf (+47) 2323-7530 eller e-post oslo@mfa.is