Frankrike Flag

Den Franske Ambassaden i Oslo

Norge Flag

Franske diplomatisk oppdrag i Norge. På denne siden finner du kontaktinformasjon om den Franske ambassade i Oslo. Ambassaden er ikke det eneste diplomatiske oppdraget i Norge. Fra denne siden kan du navigere deg fram til alle konsulatene i Norge.

Dette nettstedet er ikke den offisielle nettsiden for den Franske ambassade i Oslo. Dessuten er denne siden ikke tilsluttet med seksjonen for oppholdstillatelse og visa eller noen andre konsulære funksjoner av Frankrikes ambassade.

Frankrikes Ambassade i Norge
French Embassy in Oslo, Norway Drammensveien 69 0244 Oslo Norway

Telefonnummer:

(+47) 23 28 46 00

Faksnummer:

(+47) 23 28 46 70

E-post:

ambafrance.oslo@diplomatie.gouv.fr

Nettsted:

www.ambafrance-no.org

Ambassadør:

Mr Jean-Marc Rives

Åpningstider:

Den Franske ambassaden er en bilateral oppgave i Oslo og promoterer Franske interesser i Norge

Ambassaden spiller også en viktig rolle innen kulturelle relasjoner og lokal media.

Aktiviteten av alle Franske ambassader er vanligvis koordinert av Utlandsdirektoratet. Frankrikes ambassade i Oslo er overordnet av Mr Jean-Marc Rives , Frankrikes Ambassadør til Norge.

Åpningstider

Nb: Åpningstidene for ambassadene kan variere og forandres ved kort varsel.

Bestilling av time

Nå til dags krever mange Franske ambassader at du bestiller en time før du møter opp.

I det fleste tilfeller kan man bestille en time gjennom nettsiden til ambassaden.

På den offisielle siden til Frankrikes ambassade i Oslo kan man finne informasjon om åpningstider og hvordan man bestiller timer.

Franske Konsulater i Norge

Trenger du virkelig og oppsøke den Franske ambassade i Oslo?

Mange Franske konsulater tilbyr de samme tjenestene som du ville ha hatt tilgang til hos en ambassade. Om ambassaden befinner seg langt vekke er det spesielt verdt å finne ut hvor nærmeste konsulat er og om samme tjenester tilbys. Ganske enkelt klikk på byen du er nærmest på listen som følger for å få kontaktinformasjon til Frankrikes konsulatet nærmest deg: Aalesund, Bergen, Kirkenes, Narvik, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Søk etter hotell i nærheten av Frankrikes ambassade i Oslo

Om du er nødt til å reise langt for å besøke ambassaden, eller blir nødt til å returnere til den Franske ambassaden kan det være lurt å bestille ett hotell rom eller gjestehus i nærheten.

Reiseforsikring for Norge og Frankrike - Når du søker oppholdstillatelse, krever mange land at du kan bevise at du har gyldig Reiseforsikring.

Sjekk ut nettsiden for den Franske ambassade i Norge for mer informasjon eller spørsmål om hva som kreves for den aktuelle søknad. Det er og mulig å ta kontakt på telefon (+47) 23 28 46 00 eller e-post ambafrance.oslo@diplomatie.gouv.fr


Konsulære tjenester - Seksjon for konsulære saker av den Franske ambassade i Oslo tilbyr konsulære tjenester. Seksjon for konsulære saker tilbyr generelt sett tjenester til lokal befolkning som har planer om å besøke Frankrike .

Tjenester tilbys også for Franske statsborgere som oppholder seg i Norge. Generelt sett består tjenestene av behandling av oppholdstillatelse, søknader for pass, giftemål, legalisering av dokumenter, fødselssattester, Franske nasjonalitets spørsmål og mer. Kontakt det seksjon for konsulære saker av Frankrikes ambassade direkte på tlf (+47) 23 28 46 00 eller e-post ambafrance.oslo@diplomatie.gouv.fr