Forente Stater Flag

Den Amerikanske Ambassaden i Oslo

Norge Flag

Amerikanske diplomatisk oppdrag i Norge. På denne siden finner du kontaktinformasjon om den Amerikanske ambassade i Oslo. Ambassaden er ikke det eneste diplomatiske oppdraget i Norge. Fra denne siden kan du navigere deg fram til alle konsulatene i Norge.

Dette nettstedet er ikke den offisielle nettsiden for den Amerikanske ambassade i Oslo. Dessuten er denne siden ikke tilsluttet med seksjonen for oppholdstillatelse og visa eller noen andre konsulære funksjoner av Forente Staters ambassade.

Forente Staters Ambassade i Norge
American Embassy in Oslo, Norway Henrik Ibsens gate 48 0244 Oslo Norway

Telefonnummer:

(+47) 21 30 85 40

Faksnummer:

(+47) 22 44 83 77 (+47) 22 43 07 77

E-post:

hro-oslo@state.gov

Nettsted:

www.usa.no norway.usembassy.gov

Ambassadør:

Mr Barry B. White

Åpningstider:

08.30-17.00

Den Amerikanske ambassaden er en bilateral oppgave i Oslo og promoterer Amerikanske interesser i Norge

Ambassaden spiller også en viktig rolle innen kulturelle relasjoner og lokal media.

Aktiviteten av alle Amerikanske ambassader er vanligvis koordinert av Utlandsdirektoratet. Forente Staters ambassade i Oslo er overordnet av Mr Barry B. White , Forente Staters Ambassadør til Norge.

Åpningstider

Nb: Åpningstidene for ambassadene kan variere og forandres ved kort varsel.

Bestilling av time

Nå til dags krever mange Amerikanske ambassader at du bestiller en time før du møter opp.

I det fleste tilfeller kan man bestille en time gjennom nettsiden til ambassaden.

På den offisielle siden til Forente Staters ambassade i Oslo kan man finne informasjon om åpningstider og hvordan man bestiller timer.

Amerikanske Konsulater i Norge

Trenger du virkelig og oppsøke den Amerikanske ambassade i Oslo?

Mange Amerikanske konsulater tilbyr de samme tjenestene som du ville ha hatt tilgang til hos en ambassade. Om ambassaden befinner seg langt vekke er det spesielt verdt å finne ut hvor nærmeste konsulat er og om samme tjenester tilbys. Ganske enkelt klikk på byen du er nærmest på listen som følger for å få kontaktinformasjon til Forente Staters konsulatet nærmest deg: (Det befinner seg ingen konsulater i dette landet).

Søk etter hotell i nærheten av Forente Staters ambassade i Oslo

Om du er nødt til å reise langt for å besøke ambassaden, eller blir nødt til å returnere til den Amerikanske ambassaden kan det være lurt å bestille ett hotell rom eller gjestehus i nærheten.

Reiseforsikring for Norge og Forente Stater - Når du søker oppholdstillatelse, krever mange land at du kan bevise at du har gyldig Reiseforsikring.

Sjekk ut nettsiden for den Amerikanske ambassade i Norge for mer informasjon eller spørsmål om hva som kreves for den aktuelle søknad. Det er og mulig å ta kontakt på telefon (+47) 21 30 85 40 eller e-post hro-oslo@state.gov


Konsulære tjenester - Seksjon for konsulære saker av den Amerikanske ambassade i Oslo tilbyr konsulære tjenester. Seksjon for konsulære saker tilbyr generelt sett tjenester til lokal befolkning som har planer om å besøke Forente Stater .

Tjenester tilbys også for Amerikanske statsborgere som oppholder seg i Norge. Generelt sett består tjenestene av behandling av oppholdstillatelse, søknader for pass, giftemål, legalisering av dokumenter, fødselssattester, Amerikanske nasjonalitets spørsmål og mer. Kontakt det seksjon for konsulære saker av Forente Staters ambassade direkte på tlf (+47) 21 30 85 40 eller e-post hro-oslo@state.gov