Sverige Flag

Den Svenske Ambassaden i Oslo

Norge Flag

Svenske diplomatisk oppdrag i Norge. På denne siden finner du kontaktinformasjon om den Svenske ambassade i Oslo. Ambassaden er ikke det eneste diplomatiske oppdraget i Norge. Fra denne siden kan du navigere deg fram til alle konsulatene i Norge.

Dette nettstedet er ikke den offisielle nettsiden for den Svenske ambassade i Oslo. Dessuten er denne siden ikke tilsluttet med seksjonen for oppholdstillatelse og visa eller noen andre konsulære funksjoner av Sveriges ambassade.

Sveriges Ambassade i Norge
Swedish Embassy in Oslo, Norway - Nobels gate 16 - 0244 Oslo - Norway

Telefonnummer:

(+47) 24 11 42 00
(+47) 24 11 42 20 Consular section

Faksnummer:

(+47) 22 43 08 84

E-post:

ambassaden.oslo@gov.se

Nettsted:

www.swedenabroad.com/oslo

Ambassadør:

Axel Wernhoff

Åpningstider:

Please check opening times at the official website above / Telephone hours: 13.30-15.00

Den Svenske ambassaden er en bilateral oppgave i Oslo og promoterer Svenske interesser i Norge

Ambassaden spiller også en viktig rolle innen kulturelle relasjoner og lokal media.

Aktiviteten av alle Svenske ambassader er vanligvis koordinert av Utlandsdirektoratet. Sveriges ambassade i Oslo er overordnet av Axel Wernhoff , Sveriges Ambassadør til Norge.

Åpningstider

Nb: Åpningstidene for ambassadene kan variere og forandres ved kort varsel.

Bestilling av time

Nå til dags krever mange Svenske ambassader at du bestiller en time før du møter opp.

I det fleste tilfeller kan man bestille en time gjennom nettsiden til ambassaden.

På den offisielle siden til Sveriges ambassade i Oslo kan man finne informasjon om åpningstider og hvordan man bestiller timer.

Svenske Konsulater i Norge

Trenger du virkelig og oppsøke den Svenske ambassade i Oslo?

Mange Svenske konsulater tilbyr de samme tjenestene som du ville ha hatt tilgang til hos en ambassade. Om ambassaden befinner seg langt vekke er det spesielt verdt å finne ut hvor nærmeste konsulat er og om samme tjenester tilbys. Ganske enkelt klikk på byen du er nærmest på listen som følger for å få kontaktinformasjon til Sveriges konsulatet nærmest deg: Aalesund, Arendal, Bergen, Bodø, Hamar, Hammerfest, Kirkenes, Mandal, Moss, Narvik, Porsgrunn, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Søk etter hotell i nærheten av Sveriges ambassade i Oslo

Om du er nødt til å reise langt for å besøke ambassaden, eller blir nødt til å returnere til den Svenske ambassaden kan det være lurt å bestille ett hotell rom eller gjestehus i nærheten.

Reiseforsikring for Norge og Sverige - Når du søker oppholdstillatelse, krever mange land at du kan bevise at du har gyldig Reiseforsikring.

Sjekk ut nettsiden for den Svenske ambassade i Norge for mer informasjon eller spørsmål om hva som kreves for den aktuelle søknad. Det er og mulig å ta kontakt på telefon (+47) 24 11 42 00
(+47) 24 11 42 20 Consular section eller e-post ambassaden.oslo@gov.se


Konsulære tjenester - Seksjon for konsulære saker av den Svenske ambassade i Oslo tilbyr konsulære tjenester. Seksjon for konsulære saker tilbyr generelt sett tjenester til lokal befolkning som har planer om å besøke Sverige .

Tjenester tilbys også for Svenske statsborgere som oppholder seg i Norge. Generelt sett består tjenestene av behandling av oppholdstillatelse, søknader for pass, giftemål, legalisering av dokumenter, fødselssattester, Svenske nasjonalitets spørsmål og mer. Kontakt det seksjon for konsulære saker av Sveriges ambassade direkte på tlf (+47) 24 11 42 00
(+47) 24 11 42 20 Consular section eller e-post ambassaden.oslo@gov.se